Online ispiti

Prometna i sigurnosna pravila

Sudionici u prometu dužni su postupati u skladu s propisima o prometnim pravilima, prometnim znakovima postavljenim na cesti, prometnim svjetlima te znakovima i naredbama ovlaštenih osoba.


Opća pravila

Sudionicima u prometu, a osobito vozačima, zabranjeno je ostavljati na cesti i cestovnom zemljištu oštećena, dotrajala ili neregistrirana vozila, i ostavljati, nanositi ili bacati otpatke ili predmete i tvari koje mogu ometati ili ugroziti sigurnost prometa ili onečistiti ili ugroziti okoliš.

Vozač je dužan s ceste i cestovnog zemljišta ukloniti predmete i tvari koje s njegova vozila padnu na cestu i cestovno zemljište te predmete koje je pri zaustavljanju vozila ostavio na cesti.

Ako vozač ne postupi u skladu s navedenom obvezom, o njegovu trošku to će učiniti pravna ili fizička osoba, obrtnik, kojoj je povjereno održavanje cesta.

Vozač će s kolnika ukloniti predmete na koje naiđe tijekom vožnje ako time ne ometa sigurnost prometa, ili će o tome obavijestiti tijelo nadležno za održavanje cesta ili policiju.

Vozač je dužan vozilo držati na takvoj udaljenosti od drugih vozila u prometu da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti prometa, ne izazove opasnost i ne ometa druge vozače.

Testiraj svoje znanje →

O nama

Naša škola je započela s radom 2003.g., a obučavamo kandidate za vozače automobila i motocikla...

Kontakt info

Adresa Titov trg 6/1
51000 Rijeka, CROATIA
Telefon/faks 051 375005
GSM: +385 (0)91 3750052

Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »