Online ispiti

Vožnja izvan naselja

Vožnja izvan naselja odlikuje se promjenama dionica ceste, većim brzinama vožnje, većim brojem zavoja, naizmjeničnim i uzastopnim zavojima, cestovnim objektima (mostovi, vijadukti, tuneli i dr.), prijelazima ceste preko željezničke pruge, uzbrdicama i nizbrdicama i sl.
Karakterizira je vožnja u kolonama i pretjecanja.

Najveća opasnost svakako proizlazi iz vožnje neprilagođenom brzinom, što vozaču omogućuju pojedine dionice ceste i širina kolnika. Riskantna vožnja oštrim i nepreglednim zavojima često ima za posljedicu slijetanje vozila s ceste. Pojedine dionice ceste potiču želju za pretjecanjem.
Česte i duge vožnje u kolonama zahtjevaju dodatni napor i strpljenje. Struktura prometnog toka vrlo je različita, a razmak između vozila često nedostatan i rizičan. Na dionicama ceste kroz šumu ili polja prijeti opasnost od prelaska divljači i drugih životinja preko ceste.


Vremeski razmak od četiri do pet sekundi mora se povećati kada vozač vozi iza vozila koje prevozi opasne tvari, iza biciklista, mopedista ili motociklista koji se neprimjereno ponaša, prilikom vožnje kroz slabo osvijetljen tunel i ako su na cesti zimski uvjeti.

Testiraj svoje znanje →

O nama

Naša škola je započela s radom 2003.g., a obučavamo kandidate za vozače automobila i motocikla...

Kontakt info

Adresa Titov trg 6/1
51000 Rijeka, CROATIA
Telefon/faks 051 375005
GSM: +385 (0)91 3750052

Newsletter

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »